Geschiedenis Snickers werkkleding

Matti Viio, de man achter Snickers werkkleding heeft jarenlang als elektricien gewerkt en werd op een dag zo boos op de werkkleding industrie omdat zij niet werkkleding ontwierpen die perfect aansloten bij de arbeiders zelf. Daarom besloot hij, na een lange werk dag vol frustratie omdat zijn werkkleding niet lekker zat, om thuis zijn eigen werkkleding te ontwerpen als protest tegen de bestaande en gevestigde werkkleding industrie. Hij had zelf zo vaak suggesties gegeven aan deze grote en gevestigde merken in de werkkleding hoe zij hun werkkleding konden verbeteren maar hij werd keer op keer genegeerd. Uiteindelijk koos hij er voor om zijn werkkleding onder de naam Snickers, wat zich in het Nederlands vertaald naar timmerman, verder uit te breiden en zo is het merk Snickers ontstaan.

Snickers is een relatief nieuw merk in de werkkleding industrie en het krijgt met de dag een grotere populariteit en is inmiddels uitgegroeid tot het populairste merk in Europa op het gebied van werkkleding. Als je de collectie van Snickers bekijkt zul je zelf ook snel begrijpen waarom dit merk zo snel zo populair is geworden. De komende jaren zal het nog meer markten bestormen en het merk zal niet rusten tot het het populairste merk wereldwijd zal zijn op het gebied van werkkleding.

De kwaliteit van het merk Snickers spreekt voor zich, dit was ook belangrijk voor oprichter Matti Viio. Hij wilde dat de gemiddelde arbeider het respect zal krijgen dat hij verdiende en zich comfortabel en trots voelde in zijn werkkleding. Matti Viio vond dat dat aspect ontbrak in de huidige werkkleding merken en heeft daarom bij het ontwerpen van zijn collectie veel aandacht aan de kwaliteit en de stoffen besteed.